Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Δραστηριότητες για το σχολικό έτος 2019-2020





 Ηλιούπολη, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Αγαπητοί γονείς – μέλη του συλλόγου μας, 

Καλωσορίζουμε όλoυς τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, τους γονείς τους και τους κηδεμόνες και ιδιαίτερα τους μαθητές της Α΄ τάξης και ευχόμαστε ολόψυχα να έχουμε υγεία και προκοπή, επιθυμία για δημιουργία και χαρούμενη διάθεση!

Καταρχάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, είστε και μέλη του συλλόγου μας. Αυτός αντιπροσωπεύεται όπου απαιτείται, από τα πρόσωπα‐ μέλη που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιό του, το οποίο έχει ως εξής: 

Πρόεδρος: Μαρίνα Ευαγγέλου (6944‐989802) 
Αντιπρόεδρος: Λαμπρινή Παναγοπούλου(6936‐651116) 
Γενικός Γραμματέας: Απόστολος Μπίζας (6907‐670030) 
Ταμίας: Λιάνα Αργυρίου (6949‐286633)
Αναπληρώτρια ταμίας: Κατερίνα Καραγκιόζη (6976‐159341) 
Μέλη: Βίκη Πρίντζιου (6984‐562047), Νίκος Χάρης (6973‐439895) 

Ο σύλλογός μας λειτουργεί ως όργανο εκπροσώπησης των Γονέων και Κηδεμόνων και είναι στην ουσία ο φορέας στον οποίο κατατίθενται από πλευράς σας οι διάφοροι προβληματισμοί, ιδέες, ανάγκες, δυσκολίες, τις οποίες υποχρεούμαστε να αναφέρουμε στους αρμοδίως εμπλεκόμενους φορείς, πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και το διδακτικό προσωπικό και να συνδράμουμε σύμφωνα με τις προβλέψεις και τα περιθώρια της σχετικής νομοθεσίας στην υλοποίηση‐αποκατάσταση‐ επίλυση‐διευθέτησή τους. Επίσης, ο σύλλογός μας θέτει ως βασικό στόχο τη διαρκή βελτίωση των συνθηκών φοίτησης των μαθητών του σχολείου. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχει ήδη επιτύχει να βελτιώσει σημαντικά τόσο τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών μας, όσο και τη δημιουργική τους απασχόληση σε μέρος του ελεύθερου χρόνου τους.Για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν για όλους αυτούς τους στόχους επισυνάπτεται απολογισμός του σχολικού έτους 2018 – 2019. Όλες έγιναν πραγματικότητα χάρη στην αρωγή γονέων που διέθεσαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς πολύ από τον πολύτιμο χρόνο τους!

Και για τη νέα σχολική χρονιά, επιθυμία και στόχος μας είναι, πάντα με τη δική σας συμπαράσταση, που είναι απαραίτητη, αλλά και τη συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου που ήταν ανέκαθεν καθοριστική, η επίλυση πρακτικών ζητημάτων που αφορούν γενικότερα τους χώρους του σχολείου μας, ώστε να γίνει ακόμα πιο ομαλή και δημιουργική η καθημερινότητα των παιδιών μας. Παράλληλα, στόχος είναι και η πραγματοποίηση ποικίλων δραστηριοτήτων σε εβδομαδιαία αλλά και σε μηνιαία βάση. Για την επίτευξη των στόχων αυτών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενεργός συμμετοχή σας στις διάφορες δράσεις και κυρίως η παρουσία σας στις γενικές συνελεύσεις και κάθε είδους συναντήσεις, ώστε να λαμβάνονται οι αποφάσεις που μας αφορούν, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή. Συγχρόνως, βάσει του νομίμως εγκεκριμένου καταστατικού, η οικονομική συμμετοχή μας ως μέλη του Συλλόγου, η οποία είναι (και αυτή τη χρονιά) πέντε (5) ευρώ ανά παιδί, εξασφαλίζει την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων προς όφελος των παιδιών μας. Θυμίζουμε ότι η συνδρομή αυτή, είναι το μόνο τακτικό έσοδο του συλλόγου μας, ενώ μπορεί και να προκύπτουν και έκτακτα έσοδα από γιορτές, εκδηλώσεις κλπ. Με τα ποσά που συγκεντρώνονται καλύπτονται διάφορες δράσεις και ανάγκες του σχολείου μας.

Όσον αφορά τις φετινές δραστηριότητες που έχουν ως στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μας, το Δ.Σ. του συλλόγου μας καταθέτει στους γονείς τις ακόλουθες προτάσεις, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό τους με αρκετές νέες. Αναμένουμε βέβαια και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις, με τις επιθυμίες των μικρών μας φίλων!

Για τη σωστότερη επιλογή από τους μικρούς μας φίλους αλλά και από τους γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, σας προσκαλούμε το Σάββατο 21/9 και ώρα 10.00 – 13.00 για γνωριμία και δοκιμαστικό μάθημα, εγγραφή και κατανομή σε τμήματα. Τα δοκιμαστικά μαθήματα θα γίνουν στις εξής δραστηριότητες: Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Παραδοσιακοί χοροί, Εικαστικά, Ξυλογλυπτική, Ομάδα Θεάτρου – Χορού. Στις υπόλοιπες, ή για άλλες που θα προκύψουν από τις δικές σας προτάσεις, τα τμήματα θα ξεκινήσουν κανονικά, εφόσον συγκροτηθεί τμήμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΥΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ. 


  • Βόλεϊ 
  • Μπάσκετ 
  • Ποδόσφαιρο 5x5 
  • Παιδική γιόγκα
  • Καράτε
  • Παραδοσιακοί χοροί (αρχάριοι και προχωρημένοι)
  • Ομάδα θεάτρου σε συνεργασία με την Ομάδα σύγχρονου χορού και Χορωδία με πολλά είδη τραγουδιού. Στόχος η διοργάνωση δικού μας φεστιβάλ! Την ιδέα και τον συντονισμό έχει η «μαμά» του σχολείου μας Μαρία Κορέλλα – Νιζάμη.
  • Ζούμπα 
  • Σκάκι
  • Ρομποτική (έναρξη από 12/10)
  • Εργαστήρια πειραμάτων για γνωριμία με τις Θετικές Επιστήμες (έναρξη από 12/10)
  • Φιλαναγνωσία (Εξοικείωση του παιδιού με τον κόσμο του βιβλίου)
  • Δημιουργική γραφή
  • Κιθάρα
  • Εικαστικά 
  • Φωτογραφία
  • Ζαχαροπλαστική
  • Ξυλογλυπτική

Ακολουθούν οι προτεινόμενες δραστηριότητες για τους γονείς και τους φίλους τους! 
 Εναλλακτική γυμναστική (Γυμναστική, Γιόγκα, Pilates)
 Παραδοσιακοί χοροί 
 Ζούμπα 
 Αυτοάμυνα 
 Ντεκουπάζ


Κόστος δραστηριοτήτων Το κόστος για τη συμμετοχή ανέρχεται σε 60 ευρώ το χρόνο ή 20 ευρώ για κάθε τρίμηνο. Για συμμετοχή σε δεύτερη δραστηριότητα ή συμμετοχή 2ου μέλους της οικογένειας, το κόστος είναι 55 ευρώ το χρόνο και το ποσό αυτό μπορεί να μειωθεί για ειδικές περιπτώσεις πολυμελών οικογενειών. Η καταβολή του ποσού για κάθε συμμετοχή σε δραστηριότητες, μπορεί να γίνεται είτε εφάπαξ εφόσον κάποιος επιθυμεί είτε τμηματικά, αλλά εγκαίρως, προκειμένου να εξοφλούνται εγκαίρως οι διάφορες υποχρεώσεις προς τους καθηγητές που θα αναλάβουν τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων.Στις δραστηριότητες της Ρομποτικής και των Πειραμάτων το κόστος ανέρχεται στα 16 ευρώ/μήνα ενώ στη Ζαχαροπλαστική και την Ξυλογλυπτική υπάρχει επιβάρυνση 15 ευρώ/έτος, στα Εικαστικά 10 ευρώ/έτος και στο Ντεκουπάζ 30 ευρώ/έτος.

[Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της δραστηριότητας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον 10 συμμετέχοντες]. 

Για το πρόγραμμα και τις ώρες των δραστηριοτήτων θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ: …………………………………………………………………………….... ………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ……………………………………………………………………………………… E‐mail:……………………………………………………………………………………………………..

Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας για να κάνουμε το σχολείο μας ζωντανό και δημιουργικό χώρο! Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα προκύψει.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.