Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Απολογισμός 2018-2019

            
                  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018 – 2019

  1. Λειτούργησαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στο πρόγραμμα προστέθηκε η Ρομποτική, το Θέατρο, ο σύγχρονος Χορός, η Ζαχαροπλαστική, η Ξυλογλυπτική και η Χειροτεχνία.
  2. Γιορτάσαμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες, το Πάσχα, με μπαζάρ και λαχειοφόρο, συμμετοχικά εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους, σκηνικά, προβολές, ανιματέρ και κλόουν κλπ. Κορύφωση της χρονιάς μας ήταν η γιορτή για τη λήξη της, καθώς και για τον αποχαιρετισμό της Στ’.
  3. Διασκεδάσαμε στην ετήσια εκδρομή του Συλλόγου στην Παύλιανη Φθιώτιδας.
  4. Διαμορφώθηκε ο Τοίχος της Καλοσύνης με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, γονέων και εκπαιδευτικών.
  5. Φιλοτεχνήθηκε η είσοδος του σχολείου με εικονογράφηση του δέντρου των ανακοινώσεων και του δέντρου της αλληλογραφίας. 
  6. Εικονογραφήθηκαν 3 αίθουσες του σχολείου με θέματα σχετικά με την ύλη κάθε τάξης. (Γράμματα για την Α’ και στοιχεία από την ύλη της Ιστορίας για τη Δ’).
  7. Εκδόθηκε εφημερίδα από τους μικρούς μας δημοσιογράφους.
  8. Μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες δημιούργησαν, υποδεχόμενοι τις Απόκριες, στο εργαστήρι βενετσιάνικης μάσκας με την Εικαστικό του σχολείου. 
  9. Επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Φοίβος Δεληβοριάς και παρουσίασε το βιβλίο - cd του και πραγματοποιήθηκαν βιβλιοπαρουσιάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. 
  10. Την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού διανεμήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες φάκελος με αυτοκόλλητο – μήνυμα σχετικό με το θέμα της ημέρας. 
  11. Διοργανώθηκε διαγωνισμός Ζωγραφικής για τη φιλοτέχνηση της χριστουγεννιάτικης αφίσας, βραβεύτηκε η νικήτρια και προσφέρθηκε αναμνηστικό δώρο σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα έργα εκτέθηκαν στο γυμναστήριο του σχολείου. 
  12. Πραγματοποιήθηκε η ετήσια φωτογράφηση όλων των τμημάτων και η καθιερωμένη βιντεοσκόπηση της Α’ και Στ’ τάξης και δόθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες τα αντίστοιχα πακέτα, όπως και τα αναμνηστικά για τη Στ’ τάξη.
  13. Εξασφαλίστηκε δωρεά Η/Υ για τη λειτουργία του τμήματος Ρομποτικής από την εταιρία Profile Α.Ε. 
  14. Αγοράστηκαν 2 λάπτοπ που αξιοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς στην τάξη και αναμένονται τις επόμενες 4 νέοι προτζέκτορες ώστε να υπάρχει διαθέσιμοι σε όλες τις αίθουσες.
  15. Συγκεντρώθηκαν οι διευθύνσεις e-mail των γονέων, καθιερώθηκε η ηλεκτρονική επικοινωνία και περιορίστηκε σημαντικά η χρήση χαρτιού που αποτελούσε μεγάλο έξοδο αλλά κατέστη δυνατή και η πιο συχνή και αμφίδρομη επικοινωνία με τα μέλη του συλλόγου και η έγκαιρη ενημέρωση για διάφορα θέματα. 
  16. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Blog του συλλόγου και ενεργοποιήθηκε περαιτέρω το Facebook με αναρτήσεις για διάφορα θέματα που αφορούν τη σχολική ζωή και την παιδική ηλικία γενικότερα. 
  17. Αντικαταστάθηκαν τα αυτοκόλλητα – μηνύματα που είχαν φθαρεί στις σκάλες του σχολείου. 
  18. Αγοράστηκε αθλητικό υλικό, αντισηπτικό για όλες τις αίθουσες κατά τη διάρκεια της έξαρσης της γρίπης, λουλούδια και φυτά που φύτεψαν οι μαθητές μας στον κήπο τους. 
  • Πραγματοποιήθηκαν εργασίες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων 
  • τοποθετήθηκε          προστατευτικό και βάφτηκε η κολόνα έξω από την αίθουσα 
  • καθαρίστηκαν τα λούκια των αιθουσών του ισογείου.
  • αποξηλώθηκε και αντικαταστάθηκε η επένδυση νοβοπάν που ήταν προσβεβλημένη από      υγρασία με μόνωση πολυστερίνης και άνθυγρη γυψοσανίδα στην αίθουσα 5
  • καθαρίστηκαν οι κουρτίνες των αιθουσών και η μοκέτα της θεατρικής αγωγής. 
19. Σε συνεργασία με τη διεύθυνση πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την εξασφάλιση πόρων και για θέματα σχετικά με τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα και έγινε προσπάθεια να ακουστεί η φωνή του σχολείου και να δρομολογηθούν λύσεις για τα προβλήματά του. 

 Ενδεικτικά αναφέρονται:
 • η μέριμνα για την τεχνικά και επιστημονικά τεκμηριωμένη ανακατασκευή των αποχωρητηρίων και ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης με καθημερινή παρακολούθηση του έργου 
 • η κινητοποίηση κλιμακίου του Δήμου για τον έλεγχο στατικής επάρκειας του κτιρίου και της ασφάλειας χρήσης του γυμναστηρίου • η έρευνα για την εισροή υγρασίας στην οροφή του γυμναστηρίου 
 • η άσκηση πίεσης στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την επέκταση της περίφραξης αποκλεισμού εξωσχολικών από το δώμα του γυμναστηρίου, την τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ, τη μείωση των θέσεων κάδων απορριμμάτων, την αντικατάσταση της καθαρίστριας που θεωρήθηκε επικίνδυνη για την υγεία των παιδιών μας κλπ.

20. Επιτεύχθηκε πολύ καλή συνεργασία με τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα και να εξασφαλιστούν λύσεις. 

 Όπως προαναφέρθηκε, σε όλες αυτές τις δράσεις, εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμμετοχή γονέων του σχολείου, με ιδέες - προτάσεις - παρατηρήσεις αλλά και με πολύωρη προσωπική εργασία. Χωρίς τη συμβολή τους θα ήταν πρακτικά αδύνατον να γίνουν πραγματικότητα όλοι αυτοί οι στόχοι.

Συνεχίζουμε και την καινούργια χρονιά με αμείωτη διάθεση και σας καλούμε να πλαισιώσετε την προσπάθειά μας με όποιους τρόπους μπορείτε! Πολύ σύντομα θα δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε νέους στόχους στην πρώτη μας Γενική Συνέλευση. 

Καλή σχολική χρονιά!


Το Δ.Σ. του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.